29 de jul. 2009

escrit d'en Joan Escriu


El passat divendres 24 de juliol varem celebrar la 2ª reunió del sector crític.


Deu dones i homes, veïns de Cabrera de Mar, hem dialogat sobre el passat, el present i el futur del poble i dels seus vilatans: dels nostres punts forts i de les nostres febleses davant les oportunitats i amenaces que comporta la nostra localització estratègica entre les ciutats de Barcelona i Mataró.


S'han analitzat les al·legacíons presentades contra l'aprovació inicial del POUM acordada pel Consistori el passat 4 de desembre..


Sembla bastant probable que, com a conseqüència de les 160 al·legacions presentades, el govern municipal acabi retirant el document aprovat. Això oferiria una segona oportunitat de fer les coses bé d'ara endavant. Per començar, no s'hauria d'actuar precipitadament, com s'ha fet fins ara, donant temps a realitzar un estudi estratègic solvent. Aquest estudi previ pot ser la clau per a instrumentar el consens que permeti redactar i aprovar un nou POUM, amb viabilitat de futur. En aquest sentit s'hauria d'acordar una moratòria que aturés la tramitació actuacions significatives del POUM com la urbanització de Cal Conde, de Can Carles i de Cal Tintoré o l'edificació de la zona esportiva de La Genera.


La nostre intenció és que es puguin incorporar a aquest equip inicial les persones que vulguin treballar pel futur de Cabrera, perquè el nostre desig és que tot el poble pugui participar activament en l'elaboració del POUM. Un desig que ha estat magníficament expressat en les paraules que ens dedica Montserrat Urgellès en el seu mur de facebook, aprofitant la notícia apareguda a TRIBUNA MARESME el passat 23 de juliol, sobre l'exposició de treballs d'estudiants de l'escola d'Arquitectura del Vallès sobre el POUM




Montserrat diu: Es muy interesante el poder observar que cuando en un pueblo se trabaja en equipo !lo más importante es el equipo!Este equipo lo formamos todas las personas que vivimos en Cabrera: al barrendero/a, al tendero/a, a la madre o padre de familia, al maestro/a, a los jóvenes y niños, al capellán, a los regidores/as, al alcalde, a los abuelos/las, a los inmigrantes, etc., etc., etc., e incluso los animales y la bellísima naturaleza también estan incluidosQue gran oportunidad hemos tenido con el trabajo y la visión de estos estudiantes.Aprovechemosla para dar nuestra opinión y así nos sintamos parte real del equipo.“Seamos el cambio que queremos ver en el mundo” (M. Ghandi) "Para que pueda surgir lo posible, es preciso realizar lo imposible una y otra vez" (Herman Hesse) Gràcies,Joan