8 d’ag. 2009

Mala notícia per Cal Conde


MALA NOTÍCIA PER AL RECINTE PROTEGIT DE 'CAL CONDE' I PER AL TORRENT DE CA L'IGNASI:


El passat 16 de juliol la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona va acordar aprovar definitivament l'abusiva urbanització d'aquest sector, promoguda pels grups municipals de CiU, GxC i ERC.El grup municipal PSC-PM, que sempre s'ha oposat a aquest projecte especulatiu, no pensa tirar la tovallola i està estudiant presentar un recurs contenciós.


Vàries entitats del poble han decidit donar-li suport, interposant els seus propis recursos. Per tant, la lluita per SALVAR CAL CONDE I EL TORRENT DE CA L'IGNASI continua.


L'oposició a aquesta "salvatjada urbanística" es fonamenta en què el PGOU del 92 protegia el 'Cal Conde', limitant el seu aprofitament urbanístic a 3.149m2 de sostre. El nou POUM aprovat el desembre passat rebaixava fins i tot aquest volum edificatori a 2.511m2 de sostre.Per contra, el que el projecte ara aprovat per la Comissió d'Urbanisme permet construir a POLSAR CORPORATION són 9.451m2 de nous edificis, que afegits als 1.291m2 de la masia i de la masoveria ja existents suposarà un aprofitament urbanístic de 10.742m2. Això és quadriplicar el que marca el nou POUM.


Es dóna, a més, la paradoxal circumstància que el nou POUM també va ser aprovat, no fa pas gaire, per CiU, GxC i ERC. Així, en què quedem?


I els ciutadans i vilatans de peu, per què tolerem que els polítics actuïn impunement, de forma absolutament arbitrària i interressada, malmeten allò que és de tots?


Són ells, els polítics, els únics culpables? O ho som tots?


Cabrera de Mar, 8 d'agost de 2009